Kanapka caprese

  • wyświetlono: 738 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Słynna włoska sałatka w formie kanapki. Świeże pomidory przełożone plastrami mozzarelli i liśćmi bazylii, skropione gęstym kremem balsamicznym. Idealna przekąska na przyjęcie w ogrodzie.

PolskaGotuje
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

- pomidory: 3 sztuki
- mozzarella w kulce: 150 gramów
- świeża bazylia: 1 pęczek
- małe bułeczki: 2 sztuki
- krem balsamiczny: 2 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Kanapka caprese

  • Kanapka caprese - krem balsamiczny1. Krem balsamiczny można zrobić samodzielnie, podgrzewając ocet balsamiczny na małym ogniu, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
  • Kanapka caprese 2. Pokrój pomidory i mozzarellę w grube plastry.
  • Kanapka caprese 3. Ułóż warstwami mozzarellę, pomidory i liście bazylii. Skrop kremem balsamicznym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latoPomidorykuchnia włoskawegetariańskiepiknikNikon_konkursświeża bazyliamozzarella w kulceprzyjęcie w ogrodzie

Komentarze

Podobne przepisy

Bagietka caprese

Dodane przez: 2milutka

Bagietka caprese

Zdrowo i lekko na wiosenno-letnie...

image-0a9ivkn

Dodane przez: paolineczka

Kanapka cowboya

Pyszna i treściwa kanapka dla prawdziwego...

Pucharek włoskiego caprese

Dodane przez: Ewelina Marcin

Pucharek włoskiego caprese

Caprese wywodzi się z kuchni włoskiej,...

Kanapka ucznia

Dodane przez: Jaga85

Kanapka ucznia

To pyszna kanapka. W sam raz, by...

Caprese

Dodane przez: Urszula Sadowa

Caprese

Łatwa i szybka przekąska a składniki...

Oszukane capresse

Dodane przez: evita0007

Oszukane caprese

Tak podane a'la caprese idealnie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE