Kanapeczki z bakłażanem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Proste i szybkie danie, które możemy przygotować na przystawkę albo lekkie danie główne.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • bakłażan
    Ugotowane jajka
    Pomidor
    Czosnek
    Szczypiorek
    Majonez
    Sól
    Pieprz
    Olej

Kanapeczki z bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażenie baklażana 1. Bakłażana nalezy umyć, pokroic na grubsze plastry po czym posolić i odstawić na 20 min. Po tym czasie odsaczyc wode, która się pojawi (bakłażan nie będzie gorzki). Obtoczyc w jajku z dodatkiem przyprawy uniwersalnej następnie w mące. Smażyć na oleju az sie przyrumienią. Nastepnie odsaczyć tluszcz układając bakłażany na reczniku papierowym. Ugotować jajka i pokroic na plastry. Pomidora umyć i pokroic na plastry. Czosnek przecisnąć przez praske. Plastry baklażana posmarować czosnkiem, położyć plaster pomidora, a na pomidora jajko i majonez. Dodać do smaku sól i pieprz oraz szczypiorek. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy