KALAFIOR SMAŻONY Z POMIDORAMI

0 (0 ocen)

  • 45 min

PYSZNY KALAFIOR NIECO INACZEJ PRZYGOTOWANY. :)

  • 45 min

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 2-3

    Składniki:
    średniej wielkości kalafior,
    2 średnie pomidory,
    mniejsza cebula,
    3 łyżki masła,
    4 małe jajka,
    curry,
    sól,
    ostra papryka,
    majeranek
    łyżka posiekanego koperku (opcjonalnie).

Kalafior smażony z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora gotuję w osolonej wodzie do miękkości, osączam na sicie.
    Pomidory sparzam, obieram ze skórki, kroję w kosteczkę.
    Cebulę drobno siekam, szklę na maśle.
    Do cebuli dodaję kalafiora, rozdrabniam łyżką. Następnie wrzucam pomidory i dodaję przyprawy. Całość smażę około 20 minut do momentu wyparowania nadmiaru wody.
    Na koniec wpijam jajka, mieszam do momentu ścięcia się jajek. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
    Danie posypuję posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy