Kakaowe muffinki z nadzieniem z dynii

0 (0 ocen)

Muffinki z nadzieniem z dyni i masła orzechowego.

Składniki:

  • margaryna 100 g
    mąka pszenna 300 g
    proszek do pieczenia 2 łyżeczki
    cukier 150 g
    mleko 1 szk
    jajko 1 szt
    kakao 2 łyżki
    Nadzienie
    purre z dyni 0,5 szk
    masło orzechowe 3 łyżki
    Lukier
    białko mniejsze
    cukier puder 20 dkg
    barwnik pomarańczowy
    marcepan
    barwnik zielony

Kakaowe muffinki z nadzieniem z dynii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę,kakao i proszek do pieczenia przesiewamy do miski.Dodajemy cukier,jajko i letnią roztopioną margarynę .Wszystko miksujemy na gładką masę.Ciastem napełniamy papierowe foremki do muffinek do 1/3 wysokości.Nakładamy po łyżeczce nadzienia z dyni i napełniamy resztą ciasta do 2/3 wysokości.Zimne muffinki dekorujemy lukrem i listkami z marcepanu. Nadzienie; purre z dyni wymieszać z masłem orzechowym. Lukier;cukier puder przesiać dodać białko i zmiksować na jednolitą konsystencję dodać barwnik i ponownie miksować na jednolity kolor. Marcepan zagnieść z zielonym barwnikiem i wykroić listki. Piec w 170 st około 20 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy