JOGURTOWY SERNIK

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

SERNIK TEN TO PROSTY I SMACZNY DESER. SMAKUJE CAŁEJ MOJEJ RODZINIE A WYKONANIE GO ZAJMUJE DOSŁOWNIE CHWILĘ.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 2 DUŻE JOGURTY NATURALNE KREMOWE (BAŁKAŃSKI LUB GRECKI),
    5 JAJ,
    1 BUDYŃ ŚMIETANKOWY LUB WANILIOWY,
    1 CUKIER WANILIOWY,
    1 SZKLANKA CUKRU,
    0,5 SZKLANKI OLEJU,
    OK. 20 DAG. BISZKOPTÓW.

Jogurtowy sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ŻÓŁTKA, CUKIER WANILIOWY, BUDYŃ I OLEJ MIESZAMY A NASTĘPNIE DODAJEMY JOGURTY.
  • 2. UBIĆ PIANĘ Z BIAŁEK I CUKRU A NASTĘPNIE WSZYSTKO RAZEM WYMIESZAĆ. WYLAĆ NA TORTOWNICĘ WYŁOŻONĄ BISZKOPTAMI. PIEC OK. 1 GODZ. W 180 * C

Porady

DO MASY MOŻNA DODAĆ RODZYNKI A DLA ZWIĘKSZENIA SMAKU TROCHE STARTEJ SKÓRKI Z CYTRYNY.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy