Kapustę podajemy jako dodatek do ziemniaków, dań mięsnych. Efektownie wygląda gdy podamy ją na liściu z kapusty! Gdy sezon na śliwki trwa często przygotowuję ją dla rodziny - ta kompozycja składników smakuje wszystkim!
Jesienna surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę szatkujemy. Rozdrobnioną przekładamy do miski i delikatnie nasalamy. Odstawiamy na około 15 minut.
2.Ze śliwek usuwamy pestki, po czym kroimy je na mniejsze części (jedną śliwkę na około 6 części).
Pietruszkę drobno siekamy. Orzechy kroimy na mniejsze części.
3.Jeśli utworzył nam się sok w kapuście odlewamy go. Dokładamy do niej wcześniej przygotowane orzechy, pietruszkę, śliwki oraz rodzynki. Mieszamy delikatnie. Dodajemy majonez oraz doprawiamy do smaku.
Komentarze