Jajka z łososiem

  • wyświetlono: 475 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne jajka, świetnie nadają się na różnego rodzaju przyjęcia.

Elzbieta Majkowska
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

JAJKA:
- jajka ugotowane: 9 sztuk
- majonez: 2 łyżki
- łosoś wędzony w plastrach: 200 gramów
- ogórki koktajlowe: 8 sztuk
- oliwki: 8 sztuk
- sól: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka z łososiem

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Przekroić wzdłuż i delikatnie wydrążyć żółtka. Jedno jajko zostawić i rozgnieść widelcem z żółtkami dodać majonez, sól i dokładnie wymieszać. Tak powstałą masą faszerować jajka. Łososia wędzonego pokroić w plasterki i zrolować i układać na jajkach udekorować ogórkami i oliwkami

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

łosośJajkaWielkanockuchnia polskakolacja we dwojedla_dwojgajajka z łososiem

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane tatarem z łososia

Dodane przez: Konto nieaktywne

Jajka faszerowane tatarem z wędzonego łososia

Tatar z łososia idealnie komponuje...

Jajka z łososiem

Dodane przez: czarrna

Jajka z łososiem

Na wielkanocny stół

Jajka z łososiem wędzonym.

Dodane przez: anna55

Jajka z łososiem wędzonym.

Bardzo dobre jako przystawka.

Jajka z łososiem faszerowana kaparami

Dodane przez: Koper

Jajka z łososiem faszerowane kaparami

Wędzony łosoś znakomicie komponuje...

Jajka faszerowane łososiem

Dodane przez: agarybak76

Jajka faszerowane łososiem

Jajka można faszerować na różne...

Jajka z rzeżuchą i łososiem

Dodane przez: czarrna

Jajka z rzeżuchą i łososiem

Na wielkanocne śniadanie

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE