Jajka z farszem szynkowym

0 (0 ocen)

Najlepsze przekąski to takie, które można zrobić szybko i ze składników zawsze obecnych w naszych zapasach:). Faszerowane jajka choć wydają się tematem oklepanym zawsze cieszą się popularnością na domowych imprezach.

Składniki:

  • 5 jajek
    200g dobrej jakości wędliny
    2 płaskie łyżki majonezu
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    sól, pieprz, chilli w płatkach

Jajka z farszem szynkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, oddzielamy białka od żółtek.


  • 2. W misce mieszamy ze sobą: posiekaną drobno wędlinę, majonez, żółtka, sól, pieprz i chilli.
  • 3. Białka układamy na półmisku, na każde nakładamy farsz. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy