Jajecznica z selerem naciowym

0 (0 ocen)

Seler naciowy jest bardzo zdrowym warzywem a przy tym na supr właściwość - jest chrupiący! Świetny dodatek do wszystkiego.

Składniki:



  • 6 jaj
    200g boczku wędzonego
    2 łodygi selera naciowego
    cukinia
    zioła prowansalskie
    sól
    pieprz
    chili
    oliwa

    v

Jajecznica z selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rogrzewamy kilka kropel oliwy i przesmażamy na niej boczek wedzony pokrojony w kosteczkę. W tym czasie przygotowujemy selera - obieramy łodygi z włókien, myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Cukinię myjemy , kroimy w kostke i dodajemy do boczku, przesmażamy. Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je z przyprawami i ziołami - wlewamy na patelnie, dodajemy też selera. Smazymy mieszając aż jajecznica się zetnie.

Komentarze

Podobne przepisy