JAGODOWO MI

0 (0 ocen)

Co prawda nie są to klasyczne lody, jednak w smaku je przypominają i chłodzą w letnie dni.

Składniki:

  • - półtorej szklanki jagód;
    - duża śmietana 30%;
    - mały jogurt naturalny;
    - 1/2 szklanki cukru pudru;

Jagodowo mi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody zmiksować z cukrem pudrem i jogurtem naturalnym (trochę jagód odłożyć do dekoracji). Odstawić do lodówki
  • 2. Ubić śmietanę i połączyć z jagodami. Wstawić do zamrażarki i po 2h jeszcze raz zmiksować i odstawić do zamrażarki
  • 3. Czynność należy powtórzyć po 2h, po czym wstawić do zamrażarki na 2h i po tym czasie powinny wyjść nam lody jagodowe
  • 4. Rozłożyć do pucharków i posypać resztą jagód

Komentarze

Podobne przepisy