Ciasto Jagodowiec

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Jogurtowo-piankowe nadzienie

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt z 5 jajek.
    Masa jagodowa: 500g jogurtu jagodowego, 2 galaretki o smaku owoce leśne, 1szkl. wody
    Ptasie mleczko: 250ml mleka skondensowanego niesłodzonego, 1 galaretka fioletowa, 1szkl. wody
    Dodatkowo: 2 galaretki o smaku owoce leśne, 300g jagód

Ciasto jagodowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt.
    Masa jagodowa: Galaretki rozpuścić w 1szkl. wody, ostygniętą połączyć z jogurtem jagodowym. Włożyć na 5 min do lodówki potem wylać na biszkopt.
    Ptasie mleczko: Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. wody. Mleko ubić na pianę i stopniowo dodawać zimną, ale niezastygłą galaretkę, ciągle ubijając. Włożyć na 5 min do lodówki i potem wylać na masę jogurtową.
    Na górę wyłożyć jagody i zalać galaretką o smaku owoców leśnych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy