Indycze roladki w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroiłem w plastry ,oprószyłem solą ,pieprzem ,tymiankiem i oregano. Posmarowałem ketchupem (polecam pudliszki) ,wstawiłem do lodówki na godzinę.
Papryki pociąłem w paski. Dymki ze szczypiorkiem ,czosnek przecisnąłem przez praskę.
Na mięso położyłem paski papryki ,zwinąłem sznurkiem i podsmażyłem na oliwie 2 min z każdej strony.
Mięso wyjąłem ,na tłuszcz wrzuciłem dymkę ze szczypiorkiem ,czosnkiem i posiekaną papryczkę chilli. Zeszkliłem ,dodałem resztę papryki ,smażyłem 10 min.
Dodałem pomidory i roladki. Doprawiłem solą oraz pieprzem ,łyżką tymianku i oregano. Dusiłem na wolnym ogniu 30 min. Dodałem śmietanę i dusiłem jeszcze do czasu ,aż sos zgęstniał.
Komentarze