Indycze roladki w pomidorach

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

...

  • 2 godz.

Składniki:


  • 1 kg fileta z indyka
    pęczek dymki
    3 ząbki czosnku
    2 puszki pomidorów
    ketchup
    100 ml śmietany 18%
    tymianek
    oregano
    sól ,pieprz
    oliwa z oliwek
    3 papryki (2 żółte ,1 czerwona)
    kawałek papryczki chilli

Indycze roladki w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroiłem w plastry ,oprószyłem solą ,pieprzem ,tymiankiem i oregano. Posmarowałem ketchupem (polecam pudliszki) ,wstawiłem do lodówki na godzinę.
    Papryki pociąłem w paski. Dymki ze szczypiorkiem ,czosnek przecisnąłem przez praskę.
    Na mięso położyłem paski papryki ,zwinąłem sznurkiem i podsmażyłem na oliwie 2 min z każdej strony.
    Mięso wyjąłem ,na tłuszcz wrzuciłem dymkę ze szczypiorkiem ,czosnkiem i posiekaną papryczkę chilli. Zeszkliłem ,dodałem resztę papryki ,smażyłem 10 min.
    Dodałem pomidory i roladki. Doprawiłem solą oraz pieprzem ,łyżką tymianku i oregano. Dusiłem na wolnym ogniu 30 min. Dodałem śmietanę i dusiłem jeszcze do czasu ,aż sos zgęstniał.

Komentarze

Podobne przepisy