Hot dogi inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto przekładamy do miski. Zagniatamy i odstawiamy przykryte ściereczką na około godzinę.
Parówki przecinamy na pół.
Gdy ciasto wyrośnie, ponownie zagniatamy.
Wysypujemy mąkę na stolnicę. Wałkujemy ciasto na dość cienki placek i wycinamy z niego prostokąty o szerokości parówki i długości takiej, aby całą ją otoczyć.
Na brzegu każdego prostokąta nakładamy keczup i parówkę (i ewentualne dodatki), zawijamy. Zlepiamy całość.
Gotowe hot-dogi układamy na blasze i odstawiamy na ok. 20 minut aby podrosły.
Pieczemy w temp. 180st C około 30 minut.
Porady
Podstawowy przepis to ciasto+parówka+keczup. Jednak w środek można włożyć to na co ma się ochotę. Ja nadziałam swoje hot-dogi dodatkowo czerwoną papryką i czerwoną cebulką.
Komentarze