Halibut po karaibsku

0 (0 ocen)

Pyszne , zdrowe , szybkie danie , któremu mleko kokosowe nadaje oryginalny smak .Zasmakuje również dzieciom .

Składniki:

  • 500 g fileta z halibuta

    1 cebula

    1/2 czerwonej papryki

    1/2 żółtej papryki

    165 g mleka kokosowego

    2 łyżki przecieru pomidorowego

    świeżo mielona sól himalajska

    świeżo mielona papryczka chili

    szczypta czosnku granulowanego

    1 łyżeczka tymianku

    olej do smażenia

Halibut po karaibsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Halibuta pokroić w kostkę , oprószyć solą himalajską i papryczką chili , odstawić na 30 minut .

    Po tym czasie rozgrzać na patelni olej i usmażyć rybę na złoty kolor .

    Na drugiej patelni rozgrzać olej , zeszklić na nim pokrojoną w półplastry cebulę .

    Dodać pokrojoną w półplasterki paprykę , chwilę razem smażyć .

    Dodać przecier pomidorowy i mleko kokosowe , doprawić granulowanym czosnkiem i tymiankiem .

    Smażyć chwilę , aż mleko kokosowe zmniejszy są objętość do minimum .

    Rybę podawać pokrytą zawartością drugiej patelni .

    Podawać z ryżem .

Komentarze

Podobne przepisy