Gulasz z Parówek i Frankfurterek z Dodatkiem Papryki i Pieczarek

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

coś na odmiane smaku

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 cebul szalotek
    530g parówek
    220g frankfurterek
    450g pieczarek
    1 papryka czerwona
    1/2 papryki zielonej
    1/2 papryki żółtej
    2-3 puszki pomidorów krojonych wedle uznania
    sól
    pieprz
    przyprawa do leczo
    2 łyżki masła

Gulasz z parówek i frankfurterek z dodatkiem papryki i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Na maśle zeszklić szalotki pokrojone w kostkę.
    2. Dodać parówki i frankfurterki pokrojone w plastry, smażyć przez chwilę.
    3. Paprykę pokroić w kostkę dodać do parówek.
    4. Pieczarki pokroić w plastry, dodać do parówek. Całość smażyć aż pieczarki zmiękną.
    5. Dodać pomidory w puszce. Przez chwilę gotować. Doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy