Grzyby z garam masala

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Orientalne połączenie polskich grzybów z aromatyczną przyprawą.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg leśnych grzybów
    100 ml octu 10%
    1,5 L wody
    1 łyżka cukru
    1 łyżka gorczycy
    1 łyżka garam masala
    1 cebula
    1 łyżka soli

Grzyby z garam masala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzyby z garam masala 1. Grzyby oczyszczamy, przekładamy do osolonego wrzątku razem z cebulą pokrojoną na ćwiartki, gotujemy 15 min.

    Wyjmujemy łyżką cedzakową, przekładamy do wrzącego octu z wodą, solą, cukrem, gorczycą i przyprawą.
    Cebulę wyjmujemy, przekładamy do słoików, dodajemy grzyby z zalewy.
    Marynatą zalewamy grzyby, zakręcamy słoiki, stawiamy do góry dnem. Studzimy.

Komentarze

Podobne przepisy