Grzane wino z bakaliami

0 (0 ocen)

  • 10 min

W tym roku dwa razy piłam grzańca w Krakowie i Katowicach, ale uwierzcie mi, jeszcze nigdy nie piłam takiego zrobionego w domu. Pomimo, że pogoda za oknami iście wiosenna, zrealizowałam swoje postanowienie świąteczne i był grzaniec, z bakaliami! Zazwyczaj preferuję wina schłodzone, grzane wino w poł

  • 10 min

Składniki:

  • 750 ml czerwonego, półsłodkiego wina
    250 g bakalii
    4 - 5 łyżek brązowego cukru
    1 łyżeczka suszonych goździków
    pomarańcza

Grzane wino z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakalie z goździkami przekładamy do garnka, wlewamy wino.
    Całość gotujemy pod przykryciem przez 10 minut.
    Przelewamy do szklanek, podajemy z ćwiartką plasterka pomarańczy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy