Grillowany filet z dynią i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka opłukać, osuszyć, przekroić wzdłuż na cieńsze filety.
Mięso obsypać solą, pieprzem, papryką, chili ,dodać zmiażdżony ząbek czosnku i skropić olejem. Wszystko wymieszać tak aby przyprawy pokryły mięso. Odstawić na ok. pół godziny.
Nagrzać piekarnik do 180 stopni.
Dynię obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na blasze na papierze do pieczenia. Posypać pestkami dyni, ziołami prowansalskimi i skropić olejem i piec ok. 20-25 minut aż zmięknie ( ważne aby się nie rozlatywała)
Brokuł podzielić na mniejsze różyczki i ugotować.
Mięso grilluj na patelni bez tłuszczu.
Ułóż składniki na talerzu.
Komentarze