Grillowane pieczarki z masłem ziołowym i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealne jako przystawka na grilla, kiedy zaproszeni goście z niecierpliwością czekają na kolejne pyszne potrawy z rusztu.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 średniej wielkości pieczarek
    50 g dobrego masła
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka domowej vegety
    1/2 łyżeczki tymianku
    1/2 łyżeczki oregano
    1/2 łyżeczki bazylii
    1 duża kula mozzarelli
    listki świeżej bazylii (do dekoracji)
    gałązki koperku (do dekoracji)

Grillowane pieczarki z masłem ziołowym i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarkom odcinamy nóżki. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do każdej pieczarki wkładamy po około 1 łyżeczce masła. Przykrywamy plastrem mozzarelli i dekorujemy świeżą bazylią i koperkiem. Grillujemy na folii lub aluminiowej tacce do zarumienienia i stopienia się sera.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy