Gęsi udziec, faszerowany pasztetem i suszonymi śliwkami

0 (0 ocen)

Z udka były usunięte kości i ścięgna, ta wystająca kostka to tylko dla ozdoby.

Składniki:

  • 1 udko z gęsi
    10 dag pasztet z wątróbki
    8 śliwek suszonych
    sól
    pieprz
    majeranek
    oregano

Gęsi udziec, faszerowany pasztetem i suszonymi śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z gęsiego udka wyluzować i wyciąć kości. Uważać, żeby nie uszkodzić skóry. Mięso doprawić przyprawami. Pasztet wymieszać ze śliwkami, rozłożyć na mięsie, całość zwinąć w roladę. Skórę zszyć nitką kucharską. Udziec włożyć do rękawa i piec 80 minut. Po wyjęciu z piekarnika, dać mięsu odpocząć 10 minut, usunąć nici, pokroić i podać z dodatkiem jabłek i śliwek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy