Galaretka drobiowa

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja na kolację , imieniny , urodziny , Wielkanoc ...

Składniki:

  • 1,5 l bulionu warzywnego

    500 g mięsa z udek kurczaka

    3 marchewki

    1 opakowanie żelatyny

    3 ziela angielskie

    2 liście laurowe

    1/2 łyżeczki vegety

    1/2 łyżeczki soli

Galaretka drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka zalać bulionem , dodać ziele angielskie , liście laurowe , vegetę i sól .

    Gotować ok. 1,5 godziny ( do miękkości kurczaka ) .

    15 minut przed końcem gotowania dodać obraną , umytą marchew .

    Mięso i marchew wyjąć , odstawić do ostudzenia .

    Bulion przecedzić ( zostawić 1 l ) i rozpuścić w nim żelatynę.

    W miseczkach ułożyć pokrojoną na cząstki marchew .

    Dodać podzielone na małe kawałki mięso .

    Całość zalać żelatyną z bulionem .

    Odstawić do lodówki do zastygnięcia żelatyny .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy