Fusilli z wieprzowym gulaszem w pomidorach

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Makarony pasują do wszystkiego. Uwielbiamy je, gdyż podawać je można ze wszystkim, z czym tylko sobie wymarzymy. Z racji tego, że nie marnujemy jedzenia, to powstał ten oto przepis, na makaron z gulaszem w pomidorach.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 300 g makaronu fusilli
    500 g szynki wieprzowej
    3 pomidory
    2 cebule
    100 ml oliwy z oliwek
    4 ząbki czosnku
    100 m wytrawnego czerwonego wina
    1 liść laurowy
    1 papryczka pepperoni
    sól

Fusilli z wieprzowym gulaszem w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fusilli z wieprzowym gulaszem w pomidorach 1. Mięso kroimy w kostkę.

    Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie, po czym dodajemy pokrojone w kostkę (bez skóry), pomidory, mięso, wino, liść laurowy, pokrojoną w drobną krostę papryczkę, wino, 100 ml wody oraz ½ łyżeczki soli.

    Dusimy na małym ogniu przez godzinę. W razie potrzeby dolewamy wody.

    W tym czasie gotujemy makaron.

    Przygotowany gulasz doprawiamy do smaku solą. Do gulaszu dodajemy makaron, dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy