Frytki z piekarnika z pietruszkową nutą

0 (0 ocen)

Frytki są idealne dla fanów domowych fast foodów oraz pietruszki! Świetne połączenie!

Składniki:

  • 0,5 kg - 1 kg ziemniaków
    3 łyżki oleju
    pęczek natki pietruszki (lub mrożona posiekana pietruszka)

Frytki z piekarnika z pietruszkową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w słupki-jak frytki. Następnie olej wymieszać z posiekaną natką pietruszki-im więcej pietruszki tym lepiej. Olej wlać do pokrojonych ziemniaków i mieszać by pietruszka osiadła na ziemniakach.
  • 2. Frytki piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy