Faszerowane jajeczka z pomidorkiem

  • wyświetlono: 227 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

6 jajeczek i pomidorek - idealna przekąska na Święta i nie tylko

PolskaGotuje
  • 6 porcje
  • Łatwy

Składniki

- jajka ugotowane na twardo: 6 sztuk
- pomidor: 1 sztuka
- papryka: 1 sztuka
- ogórek konserwowy: 1 sztuka
- oliwki czarne lub zielone: 5 sztuk
- sałata: 1 sztuka
- majonez: 50 gramów
- sól, pieprz, pietruszka: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowane jajeczka z pomidorkiem

  • 1. Jajka ugotować, obrać i przekroić na pół.
    Żółtka, paprykę, ogórek - pokroić w drobną kostkę, dodać przyprawy i majonez- wymieszać.
  • 2. Z pomidora odkroić czubek, wydrążyć.
  • 3. Faszerować nadzieniem jajka, a następnie pomidor.
  • 4. Udekorować oliwkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

WielkanocpomidorwiosnaJajka faszerowanefaszerowanejajka_wielkanocne

Komentarze

Podobne przepisy

image-073qxts

Dodane przez: majkap19

Jajeczka przepiórki z awokado

Świetna przekąska na przyjęcie,...

Jajeczka z zielonym farszem

Dodane przez: czarrna

Jajeczka z zielonym farszem

Pyszne na śniadanie i jako wielkanocna...

jajecznica

Dodane przez: Klaudia0318

Jajecznica z szynką i pomidorkiem

Pyszne sniadanko.

jajka faszerowane

Dodane przez: monikaT83

Jajeczka z zielono-żółtym farszem

Kolejny pomysł na faszerowane jajeczka:)...

image-153qnpu

Dodane przez: paolineczka

Jajeczniczka z pomidorkiem dla malucha od...

Chyba nie znam dziecka, które by...

Crostini

Dodane przez: anecia04

Crostini z bakłażanem, cukinią i pomidorkiem

Na przystawkę crostini podamy,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE