Cebula faszerowana

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Alternatywa dla surówki.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
    4 duże czerwone cebule
    ćwiartka czerwonej kapusty
    1 gruszka
    garść rodzynek
    2 łyżki startego selera
    ser gorgonzola
    sól, pieprz
    miód
    oliwa z oliwek

Cebula faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ebule obieramy, ścinamy "kapelusze" i wydrążamy środek następnie solimy i pieprzymy oraz skrapiamy oliwą.
  • 2. Farsz: kapustę drobno szatkujemy, gruszkę obieramy i ścieramy na tarce, rodzynki drobno kroimy, seler ścieramy na tarce. wszystko razem mieszamy z serem następnie, solimy, pieprzymy i skrapiamy miodem.
  • 3. Cebule zapiekamy w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach około 20 - 30 minut. Aż cebula będzie miękka.

Porady

Z tych samych składników można przyrządzić surówkę.

Notka redakcyjna

PPWS_08-2012

Komentarze

Podobne przepisy