Fasolka szparagowa z bułką tartą

0 (0 ocen)

Moja ulubiona wersja fasolki:)

Składniki:

  • ok. 0,5 kg fasolki szparagowej
    3 łyżki masła
    pół szklanki bułki tartej
    3 łyżki soli

Fasolka szparagowa z bułką tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z fasolki odciąć końcówki.Umyć fasolkę.
    Do garnka wlać wodę,posolić. Wrzucić fasolkę. Zagotować.
    Gotować do miękkości. Ok. 30 min.
    Bułkę przyrumienić na suchej patelni.
    Miękką fasolkę odcedzić. Do gorącej fasolki dodać masło. Wymieszać. Wsypać zrumienioną bułkę tartą i wszystko dokładnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy