Farfalle z kiełbasą i grzybami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszne, jesienne danie :)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 g makaronu
    1 biała kiełbaska
    150 g odgotowanych grzybów
    kawałek czerwonej papryki
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    50 g jogurtu
    1/2 szklanki białego wina
    sól, pieprz
    chili

Farfalle z kiełbasą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente. Kiełbasę wyjąć z osłonki, rozdrobnić. Podsmażyć na patelni spryskanej olejem. Dodać grzyby, pokrojona paprykę, a po kilku minutach przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać i wlać wino. Posypać solą, pieprzem i odrobiną chili. Kiedy płyn odparuje dodać natkę pietruszki i makaron, zdjąć z palnika, wlać jogurt, wymieszać i od razu podawać. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy