Ekspresowa zupa mięsna

  • wyświetlono: 391 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Robię ją, gdy zostaje mięso z rosołu. Takie „flaczki” dla wybrednych.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Anna Bączkowska, Zawada
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● ok. 30 dag mięsa drobiowego z rosołu
● 1/2 drobiowej kostki rosołowej
● sól
● pieprz
● łyżeczka suszonego majeranku

Sposób przygotowania przepisu:

Ekspresowa zupa mięsna

  • 1. Mięso kroimy w paski długości
    ok. 2 cm. Do garnka
    wlewamy ok. 700 ml wody,
    wkładamy mięso i zagotowujemy.
  • 2. Do zupy wkruszamy kostkę
    rosołową, dodajemy majeranek.
    Doprawiamy do smaku
    solą i pieprzem. Mieszamy
    i gotujemy kilka minut.

Porady

Do zupy można również dodać marchewkę z rosołu, a przed podaniem posypać drobno posiekaną natką pietruszki. Zamiast suszonego majeranku można dodać świeżego, wtedy zupa będzie bardziej aromatyczna. Danie doskonale smakuje ze świeżym pieczywem.
PPWS_05-2012

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

Ekspresowa zupa pieczarkowa

Dodane przez: Reniutka

Ekspresowa zupa pieczarkowa z makaronem

Tą zupę szybko się gotuje nie wymaga...

Zupa mięsna z brukselką

Dodane przez: Gregorhspeed

Zupa mięsna z brukselką

Bardzo spodobała nam się karkówka,...

Ekspresowa zupa brokułowa

Dodane przez: dorota20w

Ekspresowa zupa brokułowa

Idealna na lato, trochę jak chłodnik...

Zupa pieczarkowo-serowo-mięsna

Dodane przez: MagdaKrukiel

Zupa serowo-pieczarkowo-mięsna

Pyszna zupa idealna na obiad .

Pyszna zupa mięsna

Dodane przez: RedakcjaPP

Pyszna zupa mięsna

Do jej przygotowania nie potrzeba...

Zupa grzybowa z mięsnymi kulkami

Dodane przez: PolskaGotuje

Zupa grzybowa z mięsnymi kulkami

Bardzo dobra, rozgrzewająca, prosta...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE