Dżem wieloowocowy

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybki i bardzo smaczny. Doskonały do świeżych tostow lub naleśników

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki;
    1kg owoców (6 bananów, 3 brzoskwinie, 2 kiwi, po garści czarnej porzeczki i czerwonego agrestu)
    Pół kilo cukru
    1 dzemiks

Dżem wieloowocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Owoce oczyścić, wszystko poza porzeczkami i agrestem pokroić w kostkę. Całość włożyć do garnka, wlać kilka łyżek wody, dodać cukier i dzemiks. Całość gotować kilka minut. Przełożyć do słoików, odwracamy denkiem do dołu, nie pasteryzujemy.

Porady

Do dżemu możemy dodać dowolne owoce sezonowe np. Maliny, czerwone porzeczki, jagody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy