Dynia w pomidorach

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna przekąska, efektownie podana.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - dynia: 0.5 sztuki
    - pomidory żółte lub pomarańczowe: 8 sztuk
    - cebula: 1 sztuka
    - ser camembert: 60 gramów
    - Sól i pieprz do smaku.: 1 szczypta
    - olej do smażenia: 4 łyżki

Dynia w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dynia 1. Dynie oczyścić z pestek i pokroić na kawałki. Posypać solą i skropić olejem. Wstawić do piekarnika na 45 minut na 180 stopni C. Cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę.
  • Pieczona dynia 2. Upieczoną dynię obrać ze skóry i pokroić na małe kawałki. Wydrążyć pomidory. Miąższ pomidorów pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć cebulę i pomidory. Połączyć dynię, pomidory i cebulę. Dodać do smaku sól i pieprz.
  • Wydrążone omidory 3. Wydrążone pomidory wypełnić farszem, przekładając drobno pokrojonym serem camembert. Wstawić na 15 minut do piekarnika na 180 stopni C.
  • Faszerowane pomidory 4. Upieczone pomidory podawać na gorąco z pieczywem.

Komentarze

Podobne przepisy