- dynia: 0.5 sztuki
- pomidory żółte lub pomarańczowe: 8 sztuk
- cebula: 1 sztuka
- ser camembert: 60 gramów
- Sól i pieprz do smaku.: 1 szczypta
- olej do smażenia: 4 łyżki
Dynia w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dynie oczyścić z pestek i pokroić na kawałki. Posypać solą i skropić olejem. Wstawić do piekarnika na 45 minut na 180 stopni C. Cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę.
2.Upieczoną dynię obrać ze skóry i pokroić na małe kawałki. Wydrążyć pomidory. Miąższ pomidorów pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć cebulę i pomidory. Połączyć dynię, pomidory i cebulę. Dodać do smaku sól i pieprz.
3.Wydrążone pomidory wypełnić farszem, przekładając drobno pokrojonym serem camembert. Wstawić na 15 minut do piekarnika na 180 stopni C.
4.Upieczone pomidory podawać na gorąco z pieczywem.
Komentarze