Dynia w occie

  • wyświetlono: 410 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Świetny dodatek do wędlin i drugiego dania.

JulkaTomeczek
  • 8 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

1 duża dynia,
szklanka cukru,
4 łyżki kwasku cytrynowego,
goździki,

Zalewa:
2,5 litra wody,
0,5 litra octu 10 %,
10 goździków,
1 kg cukru,
łyżeczka cynamonu.

Sposób przygotowania przepisu:

Dynia w occie

  • 1. Dynię obrać ze skóry i pokroić w dużą kostkę. Dynię zalać wodą aby cały była zakryta w wodzie dodać cukier, kwasek cytrynowy i gotować około 10 minut. Po tym czasie odcedzić. Do każdego słoika dodać po 2 goździki, włożyć ciepłą dynię. Składniki na zalewę zagotować i gorącą zalewą zalać dynię. Słoiki zakręcić, odstawić do góry dnem i przykryć kocem aby wieczka się zassały.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

Dyniaprzetwory z dynidynia w occiemarynowania dynia

Komentarze

Podobne przepisy

Dynia w korzennej marynacie

Dodane przez: anemon

Dynia w korzennej marynacie

Cała trudność w przygotowaniu dyni...

Dynia w syropie

Dodane przez: diandra26

Dynia w syropie

Dynia w syropie jest równie smaczna...

image-106jdef

Dodane przez: nikolaxxxx

Grzyby w occie

w moim domu właśnie w taki sposób...

OGÓRKI W OCCIE

Dodane przez: pati197799

ogórki w occie - konserwowe

robię je od lat

Borowiki w occie winnym

Dodane przez: 2milutka

Borowiki w occie winnym

Z wyprawy do lasu prosto do słoika,...

Pikle

Dodane przez: JulkaTomeczek

Pikle w occie

Lato zamknięte w słoiku, w sam...