Drobiowy obiadek

0 (0 ocen)

  • 20 min

Miękkie , soczyste mięsko z sosem, do zrobienia w parę chwil, prosto i niedrogo.

  • 20 min

Składniki:

  • Danie na 2 porcje
    - 2 pałki z kurczaka
    - dowolny sos instant w proszku ( u mnie grzybowy Winiary)
    - sól
    - pieprz
    - kurkuma
    - olej

Drobiowy obiadek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyć pod bieżącą wodą. Oddzielić mięso od kości, usunąć skóry. Powstałe filety, posolić i popieprzyć, i lekko rozbić tłuczkiem na deseczce.
  • 2. Mięso smażyć na patelni na oleju z większą niż zazwyczaj ilością tłuszczu.
  • 3. Sos rozrobić w kubeczku i wylać go do mięsa na patelnię. Mieszać do momentu zgęstnienia sosu. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy