Domowe musli

0 (0 ocen)

  • 12 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Miód, cytryna i jabłko to podstawa przepisu, resztę składników można dowolnie komponować. Dzięki tym trzem składnikom płatki nie są mdłe i nie wyczuwa się, że są surowe.

  • 12 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - płatki owsiane: 10 łyżek
    - jabłko: 1 sztuka
    - sok z cytryny: 3 łyżki
    - sok z pomarańczy lub przegotowana woda: 100 mililitrów
    - posiekane orzechy laskowe lub włoskie: 2 łyżki
    - ziarna slonecznika: 1 łyżka
    - ziarna dyni: 1 łyżeczka
    - rodzynki: 1 łyżka
    - miód: 1-2 łyżki

Domowe musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki zalać sokiem z cytryny i sokiem z pomarańczy. Dodać resztę składników, jabłko starte na papkę. Odstawić na jakiś czas, najlepiej na całą noc. Jest to przepis podstawowy, ale można eksperymentować z różnymi bakaliami i świeżymi owocami np. malinami, truskawkami, borówkami, bananem.

Komentarze

Podobne przepisy