Dip czosnkowy

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Dip czosnkowy o wyrazistym smaku czosnku, zapachu ziół i kremowej konsystencji można przygotować w ciągu paru chwil.

  • 5 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g serka kremowego naturalnego
    100 g gęstego jogurtu naturalnego
    3 ząbki czosnku
    zioła prowansalskie
    sól, pieprz

Dip czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek łączymy z jogurtem i ziołami prowansalskimi. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę. Dodatkowo możemy rozetrzeć. Czosnek i przyprawy dodajemy do serka i jogurtu. Dip czosnkowy mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Porady

Może mieć wiele zastosowań. Dobrze smakuje dodany do pizzy, tortilli, kebabu, pieczywa i wielu innych potraw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy