DESER z OWOCAMI LATA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

DESER z OWOCAMI LATA

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
    3 łyżki kaszy manny
    galaretka agrestowa
    galaretka cytrynowa
    garść czerwonych porzeczek
    4 -5 sztuk truskawek
    winogrona lub agrest

Deser z owocami lata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę manną gotujemy na mleku, a następnie studzimy. Powinna być bardzo gęsta.
    Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy.
    Na dno pucharków lub miseczek układamy warstwę kaszy, na nią winogrona lub agrest. Owoce zalewamy warstwą tężejącej zielonej galaretki. Odstawiamy do zastygnięcia. Następnie nakładamy kolejną warstwę kaszy, porzeczki i zalewamy żółtą (cytrynową) galaretką. Na wierzch , jeśli się zmieszczą , układamy pokrojone truskawki.

Komentarze

Podobne przepisy