Deser tiramisu z owocami

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nietypowa propozycja podania tiramisu z truskawkami i jagodami kamczackimi. Odbiega od Włoskiego klasyku jednak wart wypróbowania :) Delikatny, kremowy, owocowy. Niekiedy najprostsze rozwiązania okazują się niebagatelnie trafne. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na deser:

    Składniki na 4 pucharki.

    - 2 duże żółtka
    - 5 łyżek cukru pudru
    - 500g serka mascarpone
    - 8 biszkoptów typu kocie języczki
    - szklanka jagód kamczackich ( mogą być borówki amerykańskie bądź zwykłe jagody)
    - 20 szt. dużych truskawek
    - 2 łyżki dobrego kakao
    - listki melisy do dekoracji

Deser tiramisu z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na jasna masę. Partiami dodawać serek mascarpone i ucierać do momentu zgęstnienia kremu. Schłodzić w lodówce. Biszkopty pokruszyć. Owoce umyć, truskawki pokroić na grubsze plasterki. Do pucharków układać kolejno: pokruszone biszkopty, 3 łyżki kremu, posypać kakao, pokruszone biszkopty, jagody, 3 łyżki kremu, kakao, truskawki i listki melisy. Deser schłodzić przed podaniem :) SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy