Deser piernikowy z musem z pigwy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Połączenie pierników, kremu i słodko-kwaśnego musu z pigwy

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g serka mascarpone
    200 ml śmietany 30%
    2 łyżki cukru pudru
    100 g pierników lub ciastek korzennych
    1/2 szkl musu z pigwy

Deser piernikowy z musem z pigwy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę miksujemy na sztywno. Serek miksujemy z cukrem pudrem, a następnie łączymy delikatnie z ubitą śmietaną.
    Pierniki lub ciastka korzenne kruszymy.
    Do szklanek lub miseczek nakładamy na przemian pierniki, masę z serka i mus z pigwy.
    Odstawiamy do lodówki na godzinę ,aby pierniki nabrały wilgoci z masy i zmiękły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy