2.Do mąki dodać sól, przyprawę do piernika, sodę, proszek do pieczenia.
Wsypać do zmiksowanej masy, dokładnie wymieszać, z białek ubić pianę, połączyć z ciastem.
3.Ciasto podzielić na 2 części, upiec 2 placki w tortownicy o średnicy 24 cm.
Ciasto piec około 35 minut w temp. 175*C
4.Po upieczeniu nakłuć patykiem do szaszłyków , nasączyć wymieszaną z rumem i cukrem herbatą, odstawić .
5.Mus:
Jajka wyszorować , sparzyć, do żółtek dodać cukier , ubić w kąpieli wodnej, nutellę rozgrzać , płynną dodać do ubitych żółtek.
6.Śmietanę ubić, połączyć z nutellą.
Dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę, na koniec dodać likier czekoladowy.
Przełożyć placki.
7.Czekoladę razem z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali, polać gotowe ciasto.
Komentarze