3 łyżki zmielonych pierników na pucharek
2 łyżki miodu pitnego trójniaka ( dla dzieci herbatka ziołowa ) na pucharek
granat - jeden większy owoc
pierniczki do dekoracji
gwiazdki czekoladowe do dekoracji
Deser piernikowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Utrzeć jajka z cukrem. Zrobić kogiel-mogiel. Dodać mąkę pszenną Lubella i dokładnie pomieszać. Masę wlać do gotującego się mleka z masłem. Gotować, mieszać aż masa zgęstnieje. Dodać przyprawę do piernika. Wystudzić.
Granat rozciąć i wyjąć pestki.
12 pierników ( moje własnej roboty ) rozkruszyć. Najlepiej włożyć do torebki foliowej i uderzyć kilka razy tłuczkiem.
Na dno pucharków wsypać pokruszone pierniki. Do każdego pucharka wlać po dwie łyżki miodu pitnego trójniaka (dla dzieci herbatkę ziołową). Następnie nałożyć budyń piernikowy. Wszystko przykryć pestkami granatu. Udekorować pierniczkami i czekoladowymi gwiazdkami.
Smacznego.
Komentarze