Deser gruszkowo-kubusiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.3/4 pojemności kubusia wlać do garnka i zagotować, do reszty kubusia wsypać budynie, wymieszxać i wlać do gotującego się kubusia, mieszać do zagęstnienia masy, wystudzić
forma silikonowa 25x25 cm, na dnie rozsypać cienkie plasterki gruszek ze skórką (dno będzie wierzchem deseru), wlać galaretkę gruszkową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, zostawić do stężenia, gdy zacznie tężeć ułożyć biszkopty i schować do lodówki
na stężałą masę wyłożyć ostudzonego kubusia, ułożyć biszkopty lekko je wciskając w masę, schować do lodówki najlepiej na całą noc
formę nakryć talerzem, odwrócić i delikatnie zdjąć formę z deseru, owoce można do deseru dodać sezonowe, mrożone
Komentarze