deser Ani

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

nadaje sie na karzda okazje dla dorosłych jak i dzieci

  • 4 godz.

Składniki:

  • 2 galaretki o różnym kolorze , 1 banan, puszka ananasa , śmietana 30%, 3 łyżki cukru pudru. 1 opakowanie cukry waniliowego , 2 łyżki cukru, małe opakowanie rodzynek

Deser ani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. galaretki przyrządzamy jak na opakowaniu , schladzamy do zastygniecia całkowitego w oddzielnych naczyniach.Do salaterek najlepiej ze szkła wkładamy zastygnietą pokrojoną w kostkę jedną galaretkę na sput dzielimy ją na tyle porcji ile mamy salaterek następnie banana obieramy i kroimy w niewielką kostke i też rozdzielamy go na wszystkie salaterki, nastepnie nastepna warstwa bedzie składała sie z drugiej galaretki która też kroimy w kostkę i nakładamy ją na wierzch , nastepnie ananasa odcedzamy i kroimy w kostkę i ukladamy go na galaretke we wszystkich salaterkach.Na sam koniec robimy bitą smietanę: śmietane cukier puder cukier waniliowy i cókier zwykły miksujemy do powstania nie całkowitej sztywnej piany i nakładamy na wierzch dekorujemy rodzynkami.

Porady

zamiast ananasów mozna wykorzystać cukinie zrobiona na słodko tak jak to ja robie, galaretki mozna komponować wedluk wlasnego smaku tak i zaruwno owoce do dekoracji mozna zamiast rodzynek to urzyć musli

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy