Delikatne naleśniki z malinami i nutellą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne i bardzo delikatne naleśniki z powidłami malinowymi i nutellą. Idealna propozycja na podwieczorek dla małego i dużego.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1.5 szklanki wody mineralnej lekko gazowanej
    1. 5 szklanki mleka
    2 łyżki oleju np. Kokosowego
    2 łyżki cukru np. Kokosowego
    Szczypta soli
    2 jajka
    2 szklanki mąki
    Powidła malinowe
    Nutella
    Olej kokosowy lub inny do smażenia

Delikatne naleśniki z malinami i nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlewam wodę, mleko, cukier, olej. Wbijam jajka, dodaję mąkę. Dokładnie mieszam za pomocą miksera.

    Patelnię rozgrzewam dodaję odrobinę oleju np. Kokosowego, za pomocą głębokiej łyżki nabieram porcję ciasta i wylewam na patelnię. Smażę na rumiano z obu stron.

    Jeszcze ciepłe naleśniki smaruję nutellą i powidłami malinowymi. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy