Czereśnie w galaretce na galaretce jogurtowej

0 (0 ocen)

Smaczna ,zdrowa, sezonowa rozpusta.

Składniki:

  • Składniki.
    50 dag czereśni
    2 galaretki wiśniowe
    50 dag jogurtu naturalnego
    3 łyżki cukru pudru z wanilią
    5 łyżeczek żelatyny

Czereśnie w galaretce na galaretce jogurtowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czereśnie przekroić na pół i wyjąc pestki.
    Włożyć do gorącej rozpuszczonej galaretki. Schłodzić.
    Czereśnie razem z galaretką przelać do foremki wyłożonej folią. Odstawić do całkowitego stężenia.
    Żelatynę zalać małą ilością wody i rozpuścić w łaźni wodnej. Do żelatyny dodać 2-3 łyżki jogurtu ,wymieszać i dodawać do reszty jogurtu dobrze mieszając.
    Masę jogurtową wyłożyć na czereśniową galaretkę. Odstawić do stężenia.
    Wyłożyć na półmisek galaretką jogurtową na spód.
    Udekorować czereśniami. Czereśnie zanurzamy w białku i następnie otaczamy w cukrze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy