Puszyste omleciki z warzywami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Idealne na śniadanie, nawet dla niejadków.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na jedną porcję:
    - 2 jajka
    - papryka słodka
    - mała cukinia
    - 3 łyżki kukurydzy konserwowej
    - sól
    - olej do smażenia
    - pieprz

Puszyste omleciki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielić białko od żółtek i ubić na sztywną pianę. Następnie do masy dodać jedno żółtko i zmiksować. Drugie żółtko odłożyć do lodówki.
  • 2. Warzywa opłukać, pokroić w drobną kostkę, kukurydzę odsączyć i wymieszać z masą. Doprawić solą i pieprzem według własnego uznania.
  • 3. Na rozgrzaną patelnię, wlać odrobinę oleju i z masy uformować placuszki. Obrócić, gdy uzyskają złocisty kolor. Można przyozdobić natką pietruszki.

Porady

Można dorzucić również kawałeczki przysmażonej szynki, bądź żółtego sera.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy