Cukier cynamonowy

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Cukier cynamonowy w mojej kuchni gości od bardzo dawna. Uwielbiam jego aromat i często posypuję nim słodkie wypieki, jabłka, pierogi z owocami czy dodaję go do kawy.

  • Łatwy

Składniki:

  • - cukru drobnego: 1 szklanka
    - startej kory cynamonu: 2 łyżeczki
    - laska cynamonu: 1 sztuka

Cukier cynamonowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cukier cynamonowy 1. Do cukru dodajemy startą korę cynamonu i dokładnie mieszamy ze sobą. Następnie cukier przekładamy do szczelnego pojemnika/słoika, zatapiamy w nim laskę cynamonu i zakręcamy. Aby w pełni cieszyć się jego aromatem, odstawiamy go na przynajmniej tydzień.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy