Crunchella z truskawkami i brązowym cukrem

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszny, bardzo lekki deser, nadający się do przygotowania nawet jak odwiedzą nas goście -robi się w mig.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - wafel Crunchella pszenno-ryżowy: 1 sztuka
    - truskawki: 0.5 szklanki
    - jogurt naturalny: 3 łyżki
    - cukier waniliowy: 1 łyżeczka
    - cukier brązowy: 1 sztuka

Crunchella z truskawkami i brązowym cukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki obieramy, myjemy, wrzucamy do blendera.
  • 2. Dodajemy jogurt naturalny i cukier waniliowy.
  • 3. Miksujemy, ale nie na koktajl tylko tak by zostały większe kawałki.
  • 4. Masę truskawkową nakładamy na wafel,
    obsypujemy całość cukrem brązowym, dekorujemy całymi truskawkami.
  • 5. Uwaga! Deser należy przygotowywać tuż przed podaniem, bo wafle mogą szybko rozmięknąć.

Komentarze

Podobne przepisy