Ciasto z nutką karobu

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne, puszyste i rozpływające się w ustach...

  • 40 min

Składniki:

  • 200 g masła lub margaryny
    4 jajka
    szczypta soli
    3/4 szkl cukru
    1 szkl mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao naturalnego
    1 czubata łyżeczka karobu
    12 kostek gorzkiej czekolady
    40 g dżemu węgierkowo-gruszkowego

Ciasto z nutką karobu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić w rondelku. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli.
    Żółtka zmiksować na kogiel mogiel z cukrem, dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao naturalne, karob, dżem i wymieszać mikserem.
    Czekoladę posiekać. Na koniec dodać ubite białka oraz czekoladę i delikatnie wymieszać łyżką.
    Piec w temperaturze 170 stopni ok 30 minut.
    Smacznego! :)

Komentarze

Podobne przepisy