Ciasto francuskie z konfiturą

  • wyświetlono: 156 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Gotowe ciasto francuskie to udogodnienie dla każdej Pani domu, wyjmujesz z lodówki, smarujesz konfiturą pieczesz i po chwili cieszysz się pysznym ciastem. Polecam moje ciasto francuskie z konfiturą.

IMG_9922
  • 30min

Składniki


ciasto francuskie 1 opakowanie
konfitura
wiórki kokosowe 2 łyżki
jajko 1 sztuka
cukier 2 łyżki

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto francuskie z konfiturą

  • 1. Zmieszać cukier z wiórkami.
    Ciasto francuskie przełożyć na papier do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem.
    Wyciąć radełkiem 11 pasków o szerokości 1,0 -1,5 cm., odłożyć na bok.
    Brzegi wokół ciasta założyć aby powstała grubsza krawędź (na 1,5 cm.), posmarować konfiturą, ułożyć na cieście paski, posypać mieszanką cukru z wiórkami.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 15 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciesezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiataciasto francuskiewiórki kokosowekonfitura
 

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto z herbatnikami i konfiturą "Szybciorek"

Dodane przez: Joanna Kryla

Ciasto z herbatnikami i konfiturą "Szybciorek"

Nazwałam tak to ciasto, bo przygotowuje...

Makowiec z ciasta francuskiego

Dodane przez: klaudia0318

Makowiec z ciasta francuskiego

Makowiec w wersji szybkiej ,prostej...

Ciasto francuskie z brzoskwiniami

Dodane przez: Borowka

Ciasto francuskie z brzoskwiniami

Zapewniam, że zniknie z talerza...

image-1njb4b7

Dodane przez: Dafne

Czekoladowo – migdałowe ciasto z konfiturą...

Jeśli lubicie czekoladę, w połączeniu...

Ciato czekoladowo migdałowe

Dodane przez: user151724429511

Ciasto czekoladowo-migdałowe z kremem i konfiturą

Cisato czekoladowo migdałowe z...

image-04ji6p9

Dodane przez: Maria da leccarsi le dita

CROSTATA czyli TRADYCYJNE WŁOSKIE KRUCHE...

Klasyczne Włoskie ciasto, które...