Ciasto francuskie z konfiturą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Gotowe ciasto francuskie to udogodnienie dla każdej Pani domu, wyjmujesz z lodówki, smarujesz konfiturą pieczesz i po chwili cieszysz się pysznym ciastem. Polecam moje ciasto francuskie z konfiturą.

  • 30 min

Składniki:


  • ciasto francuskie 1 opakowanie
    konfitura
    wiórki kokosowe 2 łyżki
    jajko 1 sztuka
    cukier 2 łyżki

Ciasto francuskie z konfiturą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmieszać cukier z wiórkami.
    Ciasto francuskie przełożyć na papier do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem.
    Wyciąć radełkiem 11 pasków o szerokości 1,0 -1,5 cm., odłożyć na bok.
    Brzegi wokół ciasta założyć aby powstała grubsza krawędź (na 1,5 cm.), posmarować konfiturą, ułożyć na cieście paski, posypać mieszanką cukru z wiórkami.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy