Ciasto dyniowe z serkową galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.jajka "L", miękka palma, cukry mikserem ubić z 4 minuty
2.dodać mąkę z proszkiem i z 1 minutę mikserem mieszać 2 szklanki dyni rozdrobnionej w rozdrabniaczu lub startej na drobnych oczkach wsypać do ciasta i mikserem tylko połączyć - ja dynię rozdrobniłam w rozdrabniaczu
3.tortownica 24 cm - wysmarować masłem i posypać tartą bułką, ciasto przełożyć do blaszki
4.piec w 200C około 40-45 minut do suchego patyczka, z blaszki wyjąć jak będzie wystudzone
5.galaretkę wymieszać w 3/4 szklanki gorącej wody i ostudzić, serek homogenizowany waniliowy wymieszać rózgą z galaretką i schować do lodówki do lekkiego stężenia
6.tężejący serek rozsmarować na cieście dyniowym i schować do lodówki na godzinę
Komentarze