Ciasto bananowo-orzechowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Polecam, jeśli macie w domu przejrzałe banany

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g orzechów włoskich
    4 banany
    4 jajka
    5 łyżek miodu
    5 łyżek oleju orzechowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    160 g maki pszennej

Ciasto bananowo-orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy zmielić w maszynce, banany obrać i rozgnieść widelcem. Całe jajka ubić na puszystą masę, dodać orzechy, banany, olej, miód, proszek do pieczenia i mąkę, całość zmiksować. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę. Piec około godzinę (u mnie 170 stopni i termoobieg). Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy